Alles is Relatie

Verlies en rouwtherapie

Verlies en rouw, vroeg of laat maken we het allemaal mee. Een verlieservaring kan je behoorlijk van je stuk brengen. Je worstelt met allerlei gevoelens en probeert het verlies een plek te geven. Tijd heelt een groot gedeelte van de pijn, maar lang niet alles.

Bij rouw denk je misschien als eerste aan het verliezen van een dierbare, maar er bestaan meer soorten rouw. Bijvoorbeeld bij het uitgaan van een relatie of bij het verlies van een baan, bij een miskraam of verlies van baby of kind, bij een ouder die je ‘verliest’ aan dementie, of bij het verlies van een huisdier. En bij alle vormen van verlies kun je een rouwproces doorgaan.

Omgaan met het verlies lijkt in het begin vaak een onmogelijke opgave. Alsof je in een diepe put zit waar je niet uit kunt klimmen. Toch zal je merken dat het je met kleine stapjes lukt om uit die put te komen. Rouwen kost tijd, maar tijd is niet altijd genoeg om het verlies een plek te geven. Soms lukt het je niet alleen. Neem jezelf als rouwende serieus en zoek dan hulp. Het traject hoeft niet lang te duren.

Heb je interesse in een gratis kennismakingsgesprek, of wil je meer informatie aanvragen?

Gratis gesprek