Alles is Relatie

KIES spel- en praatgroep

KIES staat voor: Kinderen In Echtscheiding Situaties.

Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf! Ouders blijven altijd ouders voor hun kinderen! KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Kinderen zijn de belangrijkste doelgroep bij KIES.  

Hulp is mogelijk voor zowel kinderen en ouders door begeleiding met KIES. KIES leert kinderen en ouders de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. KIES leert hen te communiceren met ‘ik-boodschappen’, om te gaan met conflicten. KIES draagt bij aan gedragsverandering van kind en ouder en een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

KIES leert kinderen omgaan met gedachten die zij hebben over de scheiding, zoals: “Het is mijn schuld”, of “Ik kan zorgen dat mijn ouders weer gelukkig worden”. Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop.

Bij KIES wordt er door middel van leuke werkvormen zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten ruimte gemaakt om te vertellen wat er in zijn/haar hart en hoofd omgaat.

Binnen de groep vinden kinderen herkenning en kunnen zij veel voor elkaar betekenen. Kinderen leren hier beter te begrijpen wat ze meemaken en manieren te vinden om te kunnen omgaan met wat voor hen moeilijk is.

KIES bestaat uit 8 bijeenkomsten met daaraan voorafgaande een informatiebijeenkomst voor ouders en ter afsluiting een evaluatiebijeenkomst voor ouders.

Uw kind kan pas deelnemen aan KIES wanneer beide ouders hun akkoord hebben gegeven.

 

Heb je interesse in een gratis kennismakingsgesprek, of wil je meer informatie aanvragen?

Gratis gesprek

KIES wordt erkend door: